joi, 20 septembrie 2007

Idei ciudate pentru cadouri

Idei ciudate de cadouri

Formula hirtiei de impachetat

Un profesor de la Universitatea Dundee, Scotia, a gasit formula matematica perfecta pentru a impacheta darurile de Craciun, astfel incit sa nu ramina nefolosita nici macar o bucatica de hirtie. El a stabilit care trebuie sa fie dimensiunile hirtiei de cadouri dupa masurile pe care le are obiectul de impachetat. Profesorul Mark Chaplain spune ca formula sa pentru aflarea suprafetei de hirtie necesara pentru impachetarea economicoasa a unui cadou - pe baza lungimii L, inaltimii H, adincimii B - ofera o
suprapunere perfecta X a hirtiei, astfel incit nu exista nici o pierdere. Formula, publicata impreuna cu anuntul descoperirii pe site-ul Universitatii din Dundee, se exprima prin ecuatia: (2L+2H+X)(B+2H)cm2. Profesorul Chaplain, expert in biologie, spera ca ecuatia va contribui la salvarea a 50.000 de copaci din care se produc anual 8.000 de tone de hirtie de impachetat, folosita de britanici la fiecare Craciun. Desi formula a fost calculata pentru cadouri avind ca baza o forma rectangulara, ecuatia poate fi folosita pentru cadouri avind forme dintre cele mai diferite, asigura Mark Chaplain.

Mosul care asteapta Mosul

Britanicul Derek Parker il asteapta de 65 de ani pe Mos Craciun in fata aceluiasi brad pe care mama lui i l-a cumparat in 1937, cind era in scutece. Inalt de 90 de centimetri, bradutul este facut din lemn, sirma si pene colorate. Batrinul pom de Craciun mai pastreaza inca o parte din globurile cu care a fost impodobit initial. Beculetele sint insa mai noi, avind abia 22 de ani. Potrivit cotidianului britanic The Sun, in ultimii ani, pregatirea pomului a devenit o operatiune militara, fiecare miscare fiind calculata cu mare precizie astfel incit fragilul brad sa nu se deterioreze in momentul cind este scos din debara. “Una dintre crengute s-a desprins anul trecut, dar nu indraznesc s-o repar de teama sa nu se farime tot bradul”, povesteste Derek, care in aceasta saptamina ii va aduna in jurul batrinului pom pe cei sapte nepoti si chiar pe primul sau stranepot, in virsta de doua luni.

Topul cadourilor de prost-gust
Un Iisus care da din cap si un Mos Craciun care plinge sint printre cadourile si obiectele de Sarbatori de cel mai mare prost-gust, pe o lista de kitschuri de Sarbatori aparuta pe site-ul satiric www.shipoffools.com, transmite Reuters. Statueta Iisus este intruchiparea prostului-gust, fiind pictata de mina, in rosu si alb, si avind un cap urias, montat pe un arc. Statueta este destinata pentru parbrizul din spate al masinii, unde va da din cap a binecuvintare ori de cite ori soferul trece peste o groapa sau ia o cotitura. Un alt obiect de prost-gust este o catedrala asemanatoare impunatoarei Notre Dame din Paris, care este insa... gonflabila si este numita biserica saltareata. Biserica, inalta de patru metri, poate fi inchiriata pentru nunti, pentru suma de 3.000 de dolari. Pe lista kitschurilor figureaza si o pereche de chiloti imprimati cu cruci. Cit despre Mosul care plinge, acesta este descris in felul urmator: “Ruineaza bucuria de Sarbatori cu acest Mos Craciun. Lacrimi veritabile pictate. Statueta sa, ca statuile tuturor sfintilor catolici, plinge, aducind o nota bine venita de jale de Craciun”.

Mulajul sinilor, cadoul nemtoaicelor

In orasul german Frankfurt, femeile se inghesuie sa le ofere barbatilor lor, drept cadou de Craciun, forma din plastic a propriilor sini. Cea care a avut ideea acestui gen de cadou este o sculptorita de 33 de ani: “A venit la mine o clienta care mi-a cerut sa ii fac mulajul sinilor pentru a-i face o surpriza placuta iubitului ei. Dupa ce am facut acest mulaj, m-am decis sa fac din asta o afacere”. Doritoarei i se face intii un mulaj din ghips al sinilor, care este apoi umplut cu rasina sintetica. Rasina ia forma sinilor, putind apoi fi pictati dupa dorinta clientei.

Mos Craciun... sare pirleazul
Locuitorii orasului Frankfurt au ramas uimiti la vederea unei bizare scene de Craciun - un Mos Craciun in marime naturala este agatat de un balcon, in care pare ca vrea sa urce si unde il asteapta un manechin, de genul celor cu care sint decorate vitrinele magazinelor de imbracaminte, transmite Ananova. Manechinul este despuiat si pictat in auriu, uitindu-se... visator, undeva peste umarul Mosului. Ciudata scena este modul in care un bordel din cartierul prostituatelor a inteles sa intimpine Craciunul, dar si sa ii atraga pe clientii care vor sa se distreze in timpul vacantei de iarna.

Niciun comentariu: